A magyar konyhát reklámozta a Buzfeed

Harminchárom étel, amelyet az egész világnak ismernie és szeretnie kéne - ezzel a címmel jelent meg egy lista a legismertebb magyar ételekről a Buzzfeeden. Bár az országunk kicsi, a konyhánk szenvedélyes és vad - írják elöljáróban, majd belevágnak a meglehetősen kalóriadús ételek felsorolásába.

Ezt a listát még Orbán Viktor is megosztotta a Facebook-oldalán, azzal a kommnetárral, hogy "már a tengeren túl is tudják, mi a jó" – írja a hvg.hu. Ezen a következő ételek szerepelnek: lángos, gulyás, palacsinta, pörkölt, gesztenyepüré, halászlé, kürtőskalács, dobostorta, töltött káposzta, meggyleves, rétes, Tokaji Aszú, paprikás csirke, töltött paprika, túrós csusza, kifli, pogácsa, körözött, bejgli, madártej, flódni, rántott sajt, túrógombóc, túró rudi, rakott krumpli, szilvás gombóc, somlói galuska, kakaós csiga, hurka-kolbász, lecsó, szaloncukor, nokedli, és természetesen a paprika.

Az ételekhez rövid leírásokat is olvashatunk, így derül ki például, hogy a paprika minden idők legjobb fűszere, és bármilyen ételt feldob, vagy hogy a pogácsából képtelenség megállni egy darabnál.

Kimaradt?