Mesés műemléképületbe költözik a nagykárolyi önkormányzat

Új, korszerű polgármesteri hivatala lesz Nagykárolynak egy 200 éves műemléképület megmentése révén – írja a Szatmári Friss Újság. A nagykárolyi Aranyszarvas fogadó felújításának köszönhetően szeptember folyamán költözhet új székelyére az önkormányzat. Az épület 87 teremmel rendelkezik, hatalmas, használható pincével és tetőtéri helyiségekkel.

Kovács Jenő polgármester szerint az új polgármesteri hivatalban történelmi hangulatot árasztó, boltíves termekben folyik majd a munka. „Tágas tanácstermek állnak majd a kollégáim rendelkezésére, így remélem, sikerül rászoktatni mindenkit arra, hogy az irodai megbeszélések helyett a tárgyalótermekben történjenek az egyeztetések. Az irodák mellett konferenciatermek és protokollterem is lesz, és mindez korszerűen felszerelt mellékhelyiségekkel egészül ki” - fogalmazott az elöljáró, hozzátéve, hogy a technikai, a kulturális, az egészségügyi, az urbanisztikai problémákkal foglalkozó részlegek vagy a pályázatíró részleg külön egységeket fognak képezni, azonban úgy, hogy könnyen kapcsolatba tudjanak a kollégák lépni egymással. Nagy tanácsteremben zajlanak majd a tanácsülések, valamint lesz egy közel kétszáz négyzetméteres díszterem is.

„Ott akár bálokat is tarthatunk, de lesz egy mozgószínpada is, így jobban kihasználható lesz ez a terem. Itt még folynak a felújítási munkálatok. További tervünk, hogy ólomüveggel biztosítsuk a természetes világítását a teremnek” – mondta Kovács a hírportálnak.

Az épület alagsorában, a hátsó részben, már ki van jelölve egy könyvesbolt helye, de azt is elképzelhetőnek tartja az önkormányzat vezetője, hogy ennek a szomszédságában egy hangulatos teázó- kávézót üzemeltessenek. Az épület mögötti részen, a hátsó udvarban parkosítás lesz, a zárt belső udvarban pedig Petőfi és Szendrey nagy találkozásának emlékére egy szoborpárt szeretnének kihelyezni.

Kimaradt?