Plébános lett a bűnözőből

 Mark Rowant több mint 17 éven át bűnözőként ismerték, lopásért, rablásért, erőszakos vétségekért, illetve drogügyek miatt számtalanszor letartóztatták már, éveket töltött börtönben. A gengszter saját bevallása szerint csak akkor nem követett el törvénytelenséget, amikor aludt. Több kést is hordott magánál, kemény drogokon élt, és az utcai bandák voltak a családja.

Mint elmondta, csak akkor ment templomba, ha el akart lopni valamit onnan. Nem tisztelte Jézust, és sohasem gondolt arra, hogy keresztény lesz. A sitten töltött évek alatt azonban megtért, és gyökeresen megváltozott az életfelfogása. Elhatározta, hogy az imádságnak szenteli az idejét, és szakít eddigi életével.

Egy teológiai főiskolára jelentkezett, ahol öt éven át tanulta a papi hivatást. Miután felszentelték, lelkipásztor lett egy brit kisvárosban. Az új tiszteletest állítólag tárt karokkal fogadták, pedig ránézésre nem kimondottan bizalomgerjesztő, a nyakától a bokájáig telis-tele van tetoválásokkal.

tetovaltpap

A volt gengszter magánéletében is megtalálta a boldogságot: megismerkedett klinikai pszichológus feleségével, aki két gyermeket szült neki – írja a Daily Mail.

A megtért plébános ma már egy közeli városban is lelkészi szolgálatokat teljesít. Barnstaple problémás fiataljait próbálja jó útra téríteni, mielőtt hasonló vétségeket követnek el, mint ő korábban.

„Óriási érzés a saját történetemen keresztül megmutatni az embereknek: sohasem késő változtatni a sorsunkon" – mondta.

Kimaradt?