Kolozsvárt is bevette az RMDSZ nőszervezete

Miután tavaly decemberben Bálványosváralján, január végén pedig megalakult a Bánffyhunyad régiós szervezet is, a kolozsvári nők tettek egy lépést arra, hogy szervezetten segítsék egymás törekvéseit. A megalakulásról pénteken délután döntöttek.

A Kolozsvár Aréna nem kifejezetten a szebbik nem szórakoztatására épült, a városi szervezet megalakítására mégis ezt a helyszínt választották a nők. Az alakuló ülésen  Oláh Emese, az RMDSZ Kolozs Megyei nőszervezetének elnöke elmondta, megérett az idő arra, hogy a városnak is helyi szervezete legyen. Máté András Levente, a szövetség Kolozs megyei szervezetének elnöke arra kérte a hölgyeket, hogy segítsenek a politikában is, „ne hagyják, hogy mindig a férfiak döntsenek”.

Nagy Emese ügyvezető elnök arról beszélt, 2014 az az év, amikor bebizonyíthatják, hogy léteznek, aktívak, és még több nőt meg tudnak szólítani. Hegedűs Csilla, a Nőszervezet európai parlamenti képviselőjelöltje kifejtette, a legfontosabb területi szervezetnek a kolozsvári tartja, elég a városban működő egyetemekre, az iskolákra, a civil szervezetekre vagy a kulturális intézményekre gondolni, amelyeket nehéz feladat lesz összefogniuk.

Horváth Anna alpolgármester-asszony tisztázta, az RMDSZ nem csak párt, hanem érdekvédelmi szervezet is, és ha a következő időszakban a kampány miatt az előbbi arcát mutatja is, más alkalmakkor a közösségszervezésre fekteti a hangsúlyt.

Az ülés során megszavazták a szervezet létrejöttét, elnökének pedig a korábban több civil szervezetben is aktív, székelyföldi származású Borzási Saroltát választották meg.

Kimaradt?