Mégsem teszik ki az MPP-ből Barót polgármesterét

Az Magyar Polgári Párt háromszéki vezetősége túlbuzgó volt, amikor kizárta a pártból Nagy István baróti elnökét és polgármesterét, jelentette ki lapunk érdeklődésére Bíró Zsolt. Az MPP elnöke sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján elmondta: visszavonták a Nagy István párttagságból való kizárásáról és önkormányzati mandátumáról szóló megyei elnökségi határozatot.

Biró Zsolt  tájékoztatása szerint tíz napja a megyei szervezetek egyeztető fórumán elfogadtak egy határozatot, amely a pártfegyelem megerősítését szolgálja, ugyanis eddig „túl demokratikusan” működött az MPP. Erre a határozatra alapozva a Kovászna megyei elnökség kizárta soraiból Nagy Istvánt és kérték tanácsosi mandátumának visszavonását is.

„A háromszéki elnökség jóhiszeműen járt el, amikor egy régi problémát akart megoldani”, mondta Bíró Zsolt.  Problémának nevezte, hogy pártja nagyon sokat veszített korábbi erős erdővidéki bázisából, de Nagy István esetében a pártfegyelemmel is voltak kifogásaik. Mindazonáltal az MPP elnöke úgy véli, hogy a problémákat nem a polgármester kitessékelésével, hanem tisztújítással kell megoldani.

Mint arról beszámoltunk az MPP Kovászna megyei szervezete múlt héten értékrendbeli különbségek miatt zárta ki Nagy István volt baróti polgármestert, a párt városi elnökét, és kérik önkormányzati mandátumának megszüntetését is. Kulcsár Terza József az MPP háromszéki elnöke azzal indokolta a döntést, hogy Nagy István támadta a polgári párt vezetését, megkérdőjelezte döntéseik helyességét, sőt egyes politikusokat árulással is vádolt.

Az MPP baróti szervezete és annak vezetői állásfoglalásukban támogatásukról biztosították Nagy Istvánt, egyoldalúnak tartják a megyei vezetőség döntését. Nagy István pedig úgy nyilatkozott: nyilvánosan sehol nem támadta pártjának vezetését, és ezt ezután se teszi. Rámutatott, hogy ő az egyetlen független háromszéki polgármester, aki nem az RMDSZ-be, hanem az MPP-be lépett be, emellett irodafőnöki állását adta fel az önkormányzati mandátumért, ezért harcolni is fog érte. 

Kapcsolódók

Kimaradt?