EP-választások: az RMDSZ hétfőn kezdi az aláírásgyűjtést

A háromszéki RMDSZ hétfőtől kezdi gyűjteni az európai parlamenti választási induláshoz szükséges támogató aláírásokat – tájékoztatott Tamás Sándor. A szövetség háromszéki elnöke csütörtökön elmondta, Árkoson tartottak munkamegbeszélést Kovászna megye polgármesterei, a találkozó fő témája az EP-választásokra való felkészülés volt.

Tamás Sándor fontosnak tartotta kiemelni, hogy a 36 RMDSZ-es polgármester mellett jelen volt Gelence MPP-s és Nagyborosnyó EMNP-s polgármestere is, "hiszen mindannyian részt vállalnak a Háromszékről szükséges 26 000 támogató aláírás gyűjtésében".

Az RMDSZ Háromszéki szervezetének elnöke rámutatott, a kormány szerdán hagyta jóvá a kormány az EP választásokra vonatkozó döntéseket, ennek értelmében hozzáláthatnak a támogató aláírások gyűjtéséhez. Hétfőtől a támogató íveket a vidéki polgármesteri hivatalokban, a 4 háromszéki város RMDSZ irodáiban lehet kitölteni, de megyeszerte 200 önkéntes a köztereken tevékenykedik azért, hogy minél több háromszéki embert meg tudjanak szólítani.

Mint arról beszámoltunk, Tamás Sándor korábban azt nyilatkozta, meggyőződése, hogy a magyar politikai alakulatok közül csak az RMDSZ tudja összegyűjteni az EP választáson való induláshoz szükséges 200.000 aláírást. A háromszéki elöljáró szerint az RMDSZ által készített legpesszimistább forgatókönyv szerint országos szinten 435.000 szavazatra lesz szükség, hogy a szövetség elérje az 5 százalékos választási küszöböt. Ebből a háromszéki szervezet 51 ezer szavazat összegyűjtését vállalta.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?