Jól ment a magyar próbavizsga a vásárhelyi diákoknak

Közepes nehézségű volt a nyolcadikosok magyar próbavizsgája – mondta a maszol.ro-nak Soós Katalin magyar szakos tanár a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban. „A tanulók a tudásuknak megfelelő tételt kaptak, a követelményrendszert pedig már korábban megismertük, így nem jelentett nehézséget” – fogalmazott a pedagógus, megerősítve a vizsgáról kilépő tanulókat.

Göllner Boróka érdeklődésünkre elmondta, jól ment a megmérettetés, tudott, nem jelentett számára nehézséget. Egy kicsivel jobban tartott a magyar vizsgától Vita Henrietta, mint a romántól – árulta el a nyolcadikos diáklány, aki bevallása szerint szintén jól teljesített, közepes nehézségűnek minősítette a tételeket.

Horváth Gabriella igazgatóhelyettestől megtudtuk: valamennyi nyolcadikos tanulójuk részt vett a vizsgán, úgy a románon, mint a tegnapi matematikán és a mai magyaron. „A tételeket időben megkaptuk, pontban kilenckor felbontottuk, így fennakadás nélkül, időben megkezdődhetett az írásbeli vizsga” – magyarázta az igazgatóhelyettes.

A diákok számára a matematika sem tűnt nehéznek, bár a tanárok szerint az valamivel nehezebb volt, ám a tanulók azzal is megbirkóztak.

A tételek meghatározásánál az országos átlagot veszik figyelembe, ezért a jobb iskolákban azok könnyebbeknek tűnhetnek, a diákoknak sem tűnik túl nehéznek, míg valószínűleg vannak olyan iskolák, ahol a tanulók átlagképessége alacsonyabb a bolyais tanulókénál és számukra esetleg nehezebb jól teljesíteni – magyarázta egy szülő, aki a kapuban az éppen vizsgázó gyerekére várt.

Kapcsolódók

Kimaradt?