Részegen szállított volna utasokat egy háromszéki buszsofőr

Részeg autóbuszvezetőt emelt ki a forgalomból a háromszéki rendőrség. Nicoleta Marin szóvivő csütörtöki tájékoztatása szerint a kézdivásárhelyi rendőröknek szerda délután feltűnt, hogy a város főútján egy autóbusz kanyargósan közlekedik.

A közlekedésiek megállították az egyébként utasok nélkül közlekedő járművet, szondáztatták a 37 éves hivatásos buszsofőrt, és kiderült, hogy leheletében 0,47 milligramm alkohol van, vagyis ittasan vezette a járművet.

Az ügyben vizsgálódó rendőrök megállapították, hogy a részeg buszsofőr éppen munkába készült, utasokat szállított volna a Kézdivásárhely és Kovászna útvonalon. A felelőtlen sofőrt szabadlábon vizsgálják és ittas vezetés vádjával indítottak ellene eljárást.

Az eset kapcsán háromszéki rendőrség felhívja az autóvezetők, így a hivatásos sofőrök figyelmét: amellett, hogy törvényt sértenek, ha részegen ülnek kormányhoz, felelősséget viselnek az általuk szállított utasokért is.

„Rendkívüli felelőtlenség egy sofőrtől, aki közszállítással keresi kenyerét, hogy részegen indul útnak, tudva, hogy a vele utazók életüket bízzák rá, és épségben meg szeretnének érkezni úti céljukba”, mutatott rá Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő. 

Kimaradt?