Hidak felújításáról döntenek a kolozsvári tanácsülésen

Csütörtökön, rendes havi ülésén a kolozsvári hidak felújításáról is dönt a városi tanács, így 2014 a Szamoson átívelő hidak felújításának éve lesz a városban. Tavasszal elkezdődhetnek az Árpád úti (Traian) híd felújításának munkálatai, valamint a Garibaldi híd újjáépítésére is sor kerül.

Az Árpád úti híd újjáépítésére mintegy 7 millió lejt szán a helyi tanács, a hat hónapos munkálat során 2x2 autósávos, biciklisávval és járdával ellátott új hidat építenek a régi helyett, amely tavaly nyáron beomlott.  A Dónáth-negyedi Garibaldi hidat is újjáépítik, erre a munkálatra 9 hónapos határidőt, valamint több mint 4 millió lejt különít el a városi tanács.

Az állami lakásalapból bérleti rendszerrel kiutalt szociális lakások végső kedvezményezettjeinek listáját is jóváhagyják a városi tanácsosok a csütörtöki ülésen. A 18 beérkezett fellebbezés megtárgyalása után kettőnek adott helyet a bizottság, így a végleges listát a Polgármesteri Hivatalban kifüggesztve találják meg az érdeklődők, vagy a hivatal internetes oldalán ellenőrizhetik le.

Lakossági bejelentések alapján a városi közterületeken, magántulajdonú területeken, valamint lakókörzetekben  való parkolásról is dönt a tanács, szigorúbb szabályozási rendszer alapján bírságolva a tilosban parkolást.

 

Kimaradt?