Sepsiszentgyörgyön is nyit kihelyezett tagozatot a Sapientia

A Sapientia EMTE ősztől Háromszéken is nyithat kihelyezett tagozatot – olvasható a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal honlapján. A kihelyezett tagozat az egykori Gámán János Szakközépiskola épületében kapna helyet.

Lezárult a közbeszerzési eljárás, amely a Csíki utcai ingatlan külső rendezésének felújítását célozza. Antal Árpád András városvezető elmondta, a munkálatok értéke 2,5 millió lejébe kerül a városnak, hamarosan el is kezdenek dolgozni a helyszínen.

A szaktárca ugyan még nem hagyta jóvá, hogy az egyetem beköltözzön az épületbe, de a munkálatok elkezdését a város részéről ez nem akadályozza, mivel az ingatlan önkormányzati tulajdonban van. A polgármester szerint mindent betartanak, amit a minisztérium előír, erről tegnap tanácshatározatot is elfogadtak, és remélhetőleg március közepén már sikerül átadni az épületet a felsőoktatási intézménynek.

Az egyezség szerint az egyetem a belső tereket, laboratóriumokat fogja átépíteni, felszerelni. Az udvar rendezését, a homlokzatot, a tetőteret és egy lépcsőház építését azonban az önkormányzat végzi el.

A sepsiszentgyörgyi Sapientián egyelőre mezőgazdasági és erdészeti szakoktatást terveznek.  

Kimaradt?