Az amerikaiak egynegyede szerint a Nap kering a Föld körül

Minden negyedik amerikai úgy tudja, hogy a Nap kering a Föld körül, és csak 48 százalékuk gondolja úgy, hogy az ember korábban élő állatok leszármazottja – idézte kedden az Index a sciencedaily.com portálon ismertetett felmérést.

A közvélemény-kutatásban az USA 2200 polgárát kérdezték meg fizikai és biológiai tényekkel kapcsolatban.  A 9 kérdésből álló tesztet 6,5 pontos átlaggal töltötték a résztvevők. Az amerikaiak 90 százaléka mondta, hogy a tudósok az emberiség segítésén, a problémák megoldásán dolgoznak. Nagyjából ugyanennyien gondolják, hogy a tudomány eredményei túltesznek a veszélyeken.

A vizsgálat azt a korábbi eredményt erősítette meg, hogy az amerikaiak egy kicsit jobban hisznek a tudományos eredményekben és jobban is érdeklik őket a tudományos hírek, mint az európaiakat. Abban a másik vizsgálatban az USA 6 pontot ért el, míg tíz európai ország átlaga mindössze 5,6 volt.

A megkérdezettek 90 százaléka mondta azt, hogy nagyon vagy az átlagnál jobban érdeklik az orvosi kutatások új eredményei. A válaszadók 60 százaléka volt már állatkertben, tudományos vagy technikai tárlatot bemutató múzeumban.

Kimaradt?