Hétfőn hirdetik ki a tanfelügyelőségek az előkészítő osztályok számát

Hétfőn közlik az iskolák, hány előkészítő osztályt indítanak a következő tanévben – tájékoztatott az erdelyfm.ro. Az előkészítő osztályokra vonatkozó információkat az iskolák és a megyei tanfelügyelőségek honlapján lehet megtekinteni.

Az előkészítő osztályokba február 24-étől lehet a gyerekeket beíratni. Azokat a gyerekeket lehet nulladik osztályba íratni, akik augusztus 31-ig töltik be a hatodik életévüket. Azoknak a gyerekeknek, akik csak szeptemberben, vagy az után lesznek 6 évesek, előbb egy pszichoszomatikus fejlődést ellenőrző vizsgálaton kell részt venniük, melynek alapján a szülők tan ácsot kapnak, hogy beírassák gyereküket még az idén az előkészítő osztályba, vagy csak jövőre.

A szülőknek kérést kell kitölteniük abban az iskolában, ahová be szeretnék íratni gyermeküket. A kéréseket online is benyújthatják. A beiratkozásokra két szakaszban kerül sor, február 24. és március 14., valamint március 24. és április 4. között.

A tanintézmények szerdától hónap végéig nyílt napokat tartanak. A szülők ennek során is tájékozódhatnak az előkészítő osztályokról.

Kapcsolódók

Kimaradt?