Így rakhatjuk katonás rendbe desktopunkon az ikonokat

Általában a Windows asztalára rakjuk a gyakran használt programok ikonjait. Ezek között tehetünk rendet az alábbi ingyenes szoftverrel.

Valóban hasznos, hogy windowsos asztalunkon gyűjthetjük össze programjaink, sőt olykor képek és egyéb állományok ikonjait, hiszen így gyorsan megtalálhatjuk ezeket. Néha azonban eluralkodik a rendetlenség, és sok időt vesz igénybe, hogy megtaláljunk valamit.

Szerencsére van segítség, a DeskView nevű ingyenes és hordozható (azaz telepítés nélkül használható) program. A DeskView-t innen tölthetjük le becsomagolt, zip fájlban.

Csomagoljuk ki az állományt, majd kattintsunk az exe fájlra, és máris rend lett az asztalon, az ikonok egymás melletti oszlopokban sorakoznak, listába rendeződtek. Így jóval kevesebb helyet foglalnak, azaz több dolog is elfér az asztalon, ráadásul villámgyorsan áttekinthetjük a listát.

Ha az asztal egy tetszőleges, szabadon hagyott részére kattintunk a jobb egérgombbal, továbbra is használhatjuk az ikonokkal kapcsolatos rendezési lehetőségeket, megváltoztathatjuk a méretüket. Ez utóbbit a Ctrl gomb és az egérgörgő használatával is megtehetjük.

Ha meguntuk a rendet, vagy visszaállíthatjuk az eredeti állapotot (ismételt dupla kattintás a DeskView exe fájlra), vagy a fogd és dobd módszerrel ide-oda tologathatjuk az ikonokat.

Kimaradt?