Új-Zéland miniszterelnöke: nem vagyok gyíkember

Hivatalos adatigénylés formájában kérdezett rá egy auckland-i lakos az új-zélandi miniszterelnökre, hogy valójában gyíkember-e? A politikus rövid válaszlevélben tagadott.

John Key miniszterelnökről már korábban is azt híresztelték, hogy az angolszász kultúrában elterjedt egyik népszerű összeesküvés-elmélet alapján maga is alakváltó gyíkember, aki emberbőrbe bújva hivatott rabszolgaságba dönteni az emberiséget. Ha igazak a hírek, nem is került rossz társaságba, hiszen Vilmos herceg, Maccauley Culkin vagy id. George Bush, Obama is gyíkemberek állítólag.

A legutóbbi vádra húsz munkanap lejártával, de válaszolt a miniszterelnök, a következőt írva az érdeklődő állampolgárnak: „Legjobb tudomásom szerint nem. Megtettem azt a szokatlan lépést is, hogy nemcsak orvosnál jártam, de állatorvosnál is, és mindketten igazolták, hogy nem vagyok gyíkember. Soha nem jártam űrhajón, az űrben sem, a nyelvem sem túlságosan hosszú.” A kérdést feltevő Shane Warbrooke állítólag örömmel fogadta a választ, a tagadás pedig nem lepte meg.

 

 

Kimaradt?