Vígan él sűrű szakállával egy 23 éves brit nő (VIDEÓ)

Ruhák, ékszerek, hibátlan arcbőr, szolid smink. És hosszú szakáll, mellszőrzettel – így teljes egy 23 éves brit nő élete, aki a róla készült fotók, videók szerint harmonikus életet él – idézte a Daily Mailt a hvg.hu.

Harnaam Kaur policisztás ovárium szindrómában szenved, ez okozza erőteljes szőrnövekedését. Tizenegy éves volt, amikor szőrösödni kezdett az arca, majd később a karja és a melle is. Az iskolában állandóan csúfolták szokatlan külseje miatt, sőt még halálos fenyegetéseket is kapott ismeretlenektől az interneten.

Tinédzserként mindent megtett azért, hogy eltüntesse a fölösleges szőrszálakat. Hetente kétszer gyantázta az arcát, borotválkozott, és próbálkozott a szőr fehérítésével is. Persze egyik módszer sem volt hatásos, csak vastagabb és erősebb lett az, amitől eszeveszetten próbált megszabadulni.

Társas kapcsolatai is megsínylették egy idő után azt, hogy senkivel sem beszélgetett az állandó gúnyolódás miatt. Nem szívesen ment ki a házból, de ha mégis, akkor bő ruhákkal takarta a mellkasát, kezét és a nyakát. Egyre rosszabb lett azonban a hangulata, és már az öngyilkosságra gondolt.

Úgy tűnik, Harnaam végül a vallásban talált megoldást. Áttért ugyanis 16 évesen a szikhizmusra, amelynek követői nem vághatják le a testszőrzetüket. „Isten jelölte ki nekem ezt az utat, és boldog vagyok így. Sokkal nőiesebbnek, sokkal szexibbnek érzem most magam, és azt hiszem, valóban az is vagyok. Megtanultam szeretni magam, és senki sem tud már ettől eltéríteni” – vallotta a fiatal nő.

https://www.youtube.com/watch?v=rgQjfcpG7XY

Döntését sokáig nem támogatták a szülei, mert attól féltek, hogy lányuk nem élhet szakállal normális életet, és férjet sem talál majd így magának. Ő azonban ragaszkodott ahhoz, hogy élhesse a saját életét, a saját szabályai szerint, rejtőzködés nélkül. A családjából egyébként 18 éves öccse a legnagyobb támogatója, aki természetesen szintén szakállas – derül ki a Daily Mail cikkéből.

Kimaradt?