Az RMDSZ EP-lista első helyét pályázza meg Eckstein

Az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájának első helyét pályázza meg Eckstein-Kovács Péter. A volt Kolozs megyei szenátor csütörtökön nyújtotta be a Szövetségi Választási Bizottsághoz a jelölési dossziéját.

Az esemény alkalmával tartott kolozsvári sajtótájékoztatóján elmondta: reményeit arra alapozza, hogy ismert, népszerű politikus, ami egy választási kampányban fontos szempont. Szerinte mellette szól az is, hogy szeret és tud kampányolni. „Jó nagykövete lehetnek Brüsszelnek az erdélyi közösségekben, ahogyan jó nagykövete lehetek az erdélyi közösségeknek is az Európai Parlamentben” – jelentette ki.

A politikus a jelölési dossziéjához csatolt programjáról nem árult el sokat. „Legyen valami meglepetés is” – jegyezte meg. Azt azonban elmondta, hogy célkitűzéseit a választók közvélemény-kutatások által is mért igényeihez igazítja.

Mint ismert, az RMDSZ február 15-ig várja a jelöltaspiránsok pályázási dossziéit. A Szövetségi Állandó Tanács legkésőbb február 25-én dönt a 31 plusz 10 fős EP-lista jelöltjeinek sorrendjéről. Matematikailag a harmadik hely is brüsszeli mandátumot jelenthet.

Kimaradt?