banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Már a második zsiráf kivégzésére készülnek a dánok

Alig néhány nappal az után, hogy a fél világ felháborodott a koppenhágai állatkert zsiráfjának kivégzésén, nyilvános feldarabolásán majd felfalatásán, újabb zsiráf élete van veszélyben Dániában – idézte a The Guardiant a 444.hu. A Jyllands Park állatkertben ugyanis azon gondolkodnak, hogy egy másik, szintén Marius nevű hímet is eltegyenek láb alól.

A jyllandi állatkertnek két hímzsiráfa van, és most azt tervezik, hogy az egyik helyére egy nőstényt szereznek be. És mivel szerencsétlen Mariusszal nem tudnak mit kezdeni, a legegyszerűbb az ő elaltatása lenne.

Az állatkert egyik alkalmazottja szerint végleges döntésüket egyáltalán nem befolyásolják a koppenhágai események, sőt, szerinte a fővárosi szakemberek tökéletesen jártak el.

Dániában egyénként a Marius nem valamiféle hagyományos zsiráfnév. mint nálunk tehenek esetében a Riska. Jyllandban egy állatorvosról kapta a nevét a bizonytalan jövőjű hím, és mindenki nagyon meglepődött, amikor kiderült, már fut az országban egy zsiráf ugyanezzel a névvel.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?