Bánatpénzt kaptak Michael Jackson francia rajongói

Szimbolikus bánatpénzt ítélt meg Michael Jackson több rajongójának egy francia bíróság az amerikai popsztár halála miatt. Egy 34 fős csoport perelte be Franciaországban az énekes orvosát, Conrad Murrayt, akit korábban vétkesnek találtak az Egyesült Államokban, és négy évet kapott emberölés miatt.

A közép-franciaországi Orléans bírósága öt felperes esetében bizonyítottnak találta, hogy mélységes szomorúságot okozott nekik Michael Jackson halála, amely az orvos hanyagságából következett be. A bíróság jelképesen 1 euró kártérítést ítélt meg a bánatos rajongóknak az okozott „érzelmi kárért".

A felperesek ügyvédje szerint ez az első eset a világon, hogy elismerték az érzelmi kárt egy popsztár halálával összefüggésben, ami annál is inkább figyelemre méltó, mivel az érzelmek nem kétirányúak voltak, „a rajongók szerették Michael Jacksont, aki azonban még csak nem is ismerte őket személyesen".

A „szeretetkárosultként" elismert öt személy tanúvallomásokkal, sőt orvosi igazolásokkal bizonyította, hogy Michael Jackson halála letaglózta őket – közölte az AFP-vel az ügyvéd, Emmanuel Ludot. A vesztes felperesek fenntartják maguknak a jogot, hogy további bizonyítékok beszerzésével folytassák a pereskedést – tette hozzá.

Az áldozati státusz elismerése azt jelenti az ügyvéd szerint, hogy a győztes felperesek kérhetik majd, hogy felkereshessék Michael Jackson nyilvánosság elől elzárt sírját, ha nem tudják behajtani az egy euró kártérítést az orvoson. A túlhajszolt amerikai popsztár 50 évesen, 2009. június 25-én Los Angelesben hunyt el altató-túladagolás miatt.

Kimaradt?