Ujjal mutogat a romák képviselőjére a háromszéki prefektus

A baróti körzetben megválasztott Nicolae Păun roma párti parlamenti képviselő egy év alatt még semmit nem tett a háromszéki roma közösségért Kovászna megye prefektusa szerint. Dumitru Marinescu elmondta: sérelmezi, hogy egy év telt el a megválasztása óta, és még egyszer se beszéltek legalább telefonon, és arról sem tud, hogy valamivel segített volna a roma közösségen.

A prefektus szerint a parlamenti képviselő legalább arról adhatott volna tájékoztatást a háromszékieknek, hogy milyen roma programokba kapcsolódhatnának be. A helyi hatóságoknak vannak roma integrációs projektjeik, amelyeket támogatnia kellene, ezért Dumitru Marinescu felszólította Nicolae Păunt, hogy vegyen részt aktívan a háromszéki roma közösségek gondjainak orvoslásában, ha már Kovászna megyében indult a választásokon.

Nicolae Păun a Roma Párt színeiben a nemzeti kisebbségeknek fenntartott helyek egyikére jelöltette magát, és nyert képviselői mandátumot a baróti körzetben, annak ellenére, hogy soha nem volt kapcsolata az ottani közösséggel. Megválasztása után azonban segítséget ígért a háromszéki romáknak, de a választások óta eltelt egy év alatt nem épített ki semmilyen kapcsolatot Háromszéken.  A képviselőt kedden nem tudtuk elérni.

Kimaradt?