Tovább küzdenek a volt 1-es munkacsoportban dolgozók jogaiért

Újabb törvénykezdeményezést nyújtottak be kedden az RMDSZ parlamenti képviselői annak érdekében, hogy a volt 1-es munkacsoportban, azaz a nehéz munkakörülmények között tevékenykedő személyek nyugdíjba vonulására vonatkozó előírásokon javítsanak.

Jelenleg csak azok a volt 1-es munkacsoportban tevékenykedő személyek részesülnek korkedvezményes nyugdíjazásban, akik legalább hat évig dolgoztak az említett kategóriában. Kerekes Károly, Máté András Levente, Erdei-Dolóczki István és Molnár Zsolt parlamenti képviselők törvénykezdeményezése eltörölné ezt a kitételt.

Mint ismertes, az RMDSZ által 2011-ben kezdeményezett törvénytervezetet december 17-én megszavazta a Képviselőház plénuma. A törvénykezdeményezés részben orvosolta a volt 1-es munkacsoportban, 2001. április 1-ig dolgozó személyzet azon kategóriáit ért méltánytalanságot, amelyet a nyugdíjreformra vonatkozó törvény által már nem a speciális körülmények között, hanem különleges, azaz rendkívül nehéz körülmények között dolgozó személyzetnek nyilvánítottak.

Kimaradt?