Erdély diákszemmel – honismereti pályázat indul

Az Élő Erdély Egyesület hamarosan pályázatot hirdet Erdély diákszemmel címen. Ezen projekttel az erdélyi diákokat szeretnék arra biztatni, hogy kutassák fel saját településük eredetét, kultúráját, kincseit, de a benne rejlő fenntartható potenciális fejlesztési tőkét is.

Pályázatukkal mind a tömbmagyarságban, mind a szórványban élő diákokat vagy az onnan a nagyobb településekre költözötteket is szeretnék megszólítani, ezáltal széles skálát biztosítva a kutatásoknak.

A kisiskolásoktól az egyetemistákig minden korcsoport jelentkezhet külön kategóriákban és az illető korcsoportnak megfelelő egyszerűbb és bonyolultabb feladatokra. A pályázatnak képzőművészeti, irodalmi és történelmi vetülete is készül.

Az egyesület fő tevékenysége Erdély kulturális, gazdasági, turisztikai értékeinek felkutatása, népszerűsítése, a helyi fiatalok képzésének és megélhetésének támogatása nem formális oktatási módszerekkel. A pályázat eredményeit honlapukon fogják közzétenni, hogy a nagyközönség is hozzáférhessen, ezáltal is ösztönözve a kulturális turizmus fellendülését.

A projekt népszerűsítő anyagának előkészítése folyamatban van, az elkövetkező hetekben fogják véglegesíteni és nyilvánossá tenni.

Kimaradt?