Börtönbe kívánta Markó Attilát egy háromszéki EMNP-s politikus?

Johann Taierling kézdivásárhelyi néppárti tanácsos Facebook-bejegyzésben tett közzé a hét végén egy montírozott fényképet, amelyen RMDSZ-es politikusokat korruptnak vagy magyarellenesnek címkéz.

Ezen a fotón Markó Attila fényképe alatt eredetileg az állt: „bíróságon korrupcióért - börtönbe megy”. A néppárti tanácstag később módosította bejegyzését és a „börtönbe megy” helyett „ítéletre vár” címkét kapott a fotó.

Johann Taierling a sajtónak azt nyilatkozta, azért javította ki eredeti bejegyzését, mert mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, míg bűne be nem bizonyosodik. Hozzátette: nem állította azt, hogy Markó Attilának a börtönben van a helye, csak azért írta azt, hogy „börtönbe megy”, mert a bíróságon vádolják korrupcióval.

Johann Taierling bejegyzésében azt is írta, hogy Markó Attila trehányságból vagy inkompetenciából csúsztatta el a Mikó ügyet. „A Mikó visszaszolgáltatási ügyének sok résztvevője volt. Nem csak Markó Attilából áll a világ. Ő volt az, aki elszúrta, aki jó régi RMDSZ-es módra a törvény felé helyezte magát és olyan aláírásokat tett, amelyek nem voltak törvényesek. Ítélkezzen a bíróság felette. A többi jó ember, aki a Mikóért küzd, teszi tovább a dolgát és a törvényt tiszteletben tartja. Sok munkával és kitartással sikeresek lesznek” – véleledett az EMNP-s politikus. 

Markó Attila ugyancsak a közösségi oldalon reagált az őt ért támadásra, és sértőnek minősítiette a néppárti politikus bejegyzését és az általa közölt, montírozott fotót. A képviselő válaszul egy olyan fotót posztolt, amelyen Johann Taierling a Mikó-tüntetésen vett részt.

Az ehhez fűzött kommentárban azt írta: „Ide süllyed az, aki csak egy kampányfotóért jár olyan tüntetésre, amelyről nem tud semmit. Hadd lássa mindenki a hozzászólásokból, hogy mit jelentett és mit jelent egyeseknek azóta is a Székely Mikó Kollégium ügye”.

A sepsiszentgyörgyi RMDSZ-képviselő a sajtónak azt nyilatkozta, hogy nem kíván jogi lépéseket tenni Johann Taierling fotója és bejegyzése miatt, azzal ugyanis a szerző önmagát minősítette. 

Kimaradt?