Tőkés pontosít: még nem döntött az EP-választások kérdésében

Még nyitott az a kérdés, hogy Tőkés László elfogadja-e az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) felkérését, miszerint a Néppárt európai parlamenti listájának vezetője legyen, „amennyiben lesz ilyen” – pontosított péntek este az európai parlamenti képviselő sajtóirodája.

A közlemény szerint a román sajtó alapján ellentmondó információk jelentek meg Tőkés Lászlónak, az EMNT elnökének európai parlamenti indulása kapcsán. Ezért leszögezik: Tőkés László a pénteki nagyváradi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva azt nyilatkozta: tudomásul vette és elfogadta az EMNP és az EMNT felkérését, ugyanakkor hangsúlyozta: döntésének meghozatalakor elsősorban a közösségi akaratot fogja szem előtt tartani.

„Értelemszerűen nyitott kérdésről van szó, az EMNT elnöke - egyeztetve az Erdélyi Magyar Néppárt vezetőivel, illetve a magyar nemzetpolitika meghatározó személyiségeivel - végleges döntését később hozza meg” – fogalmaz a közlemény. Korábban az MTI alapján azt írtuk: Tőkés kész eleget tenni az EMNP felkérésének, hogy - vagy a párt listáján, vagy független jelöltként - ismét induljon a májusi EP-választásokon.

Kapcsolódók

Kimaradt?