Csak fotókat lát a Facebook-videója helyett?

Miközben rengetegen osztják meg facebookos videóikat, néhányan már csak pár képet látnak a helyén. A hvg.hu utánajárt, hogy mi lehet az oka.

Alapvetően két oka lehet annak, ha valaki nem látja a Facebook 10. születésnapja alkalmából (majdnem) minden felhasználó számára személyre szabottan elkészített videót. Az egyik – ebben az esetben már alapból nem látszik a videó, csak pár kép helyette –, ha valaki egészen egyszerűen nem tett közzé annyi tartalmat a Facebookon, hogy a videót elkészítő rendszer meg tudta volna csinálni a klipet.

Fontos, hogy mivel a videóban szöveges és képes tartalmak is vannak, mindkét fajtából elégséges mennyiségűnek kell lennie ahhoz, hogy a Facebook el tudja készíteni a videót. Tehát hiába tett közzé valaki 300 képet, ha eddig csak egy szöveges állapotfrissítése sem volt, az is lehet a videóhiány oka.

Van egy másik eset is, amikor valakinek bár elkészült a videója, meg is nézte, de aztán úgy ítélte meg a kisfilmben szereplő valamelyik tartalomról, hogy nem szeretné, ha benne lenne az összeállításban, és törölte azt. Ebben az esetben – teljesen érthetően – a Facebook eltávolította a videót, hiszen a benne szereplő egyik elem adatvédelmi szempontból problémássá vált.

Kapcsolódók

Kimaradt?