Barrosótól vár segítséget Florea a romák integrációjához

Az Európai Bizottság elnökétől, José Manuel Barrosótól kért levélben segítséget Dorin Florea a marosvásárhelyi romák gondjának megoldására. A polgármester szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az Európai Uniótól eddig nem kapott pénzt a helyi roma közösségek helyzetének orvoslására, holott már sok látványos és eredményes programot hajtott végre a lakásépítéstől a renoválásokig, útjavításig, iskola-finanszírozásig.

Dorin Florea szerint a nemkormányzati szervezetek, amelyek „kitudja mennyi pénzt kaptak az Európai Uniótól” nem sok eredményt mutathatnak fel a romák helyzetének javítása terén.. „Arra kértem a levelemben az EB-elnököt, jöjjön el, látogasson Marosvásárhelyre, és győződjön meg maga arról, ami itt van” – fogalmazott a polgármester, kiemelve azt, hogy a Hidegvölgyet továbbra is nagy gondok jellemzik, ahhoz pedig, hogy terveit, elképzeléseit valóra válthassa, sok pénzre van szükség.

„Kértem, segítsen, hogy itthon tarthassam a romákat, ne menjenek külföldre, ne hozzanak szégyent az országra és Marosvásárhelyre” – részletezte a levél tartalmát Florea, aki úgy érzi, hogy ha turistaként megy külföldre, akkor ott egy kalap alá veszik a kéregető romániai romákkal. 

Kimaradt?