Így csökkentenék a rohammentők reakcióidejét Háromszéken

Újabb munkapontok létesítésével rövidítenék le a tűzoltóság és rohammentők reakcióidejét. György Alfons ezredes a Kovászna megye Készenléti Felügyelőség parancsnoka évértékelőjén kifejtette: még idén szeretnének Erdővidéken is álloméshelyet létesíteni, hiszen baróti vagy környékbeli tűzesetekhez jelenleg átlag 55 perc alatt érnek oda.

Ezzel szemben Sepsiszentgyörgyön a riasztástól számítva átlag 16 perc, Kézdivásárhelyen 11,30 perc, Bodzafordulón pedig 8 perc az átlag reakcióidejük. A tűzoltó ezredes szerint hamarosan Bereckben is beindítják a tűzoltó alakulatot, de fejlesztenek Bodzafordulón is.

György Alfons szerint az elmúlt időszakban beszerzett korszerű, és nagyobb kapacitású járművek beszerzése révén rövidült a tűzoltóság és SMURD rohammentők reakció ideje. A háromszéki katonai tűzoltók tavaly 2300 bevetésen vettek részt, illetve 116 tűzesethez riasztották őket. A SMURD két éve működik a Készenléti Felügyelőség kötelékében, ezidő alatt naponta átlag 5,5 esethez riasztották a rohammentőket, tavaly közel 1900 bevetésen vettek részt.

A Kovászna megyei Készenléti felügyelőség évértékelőjén a háromszéki önkormányzat alelnöke, Nagy József rámutatott, hogy a Központi Fejlesztési Régió pályázati programjait kihasználva 2011 utáni időszakban 11 tűzoltóautót, 5 SMURD - mentőautót, három komoly terepképességgel rendelkező, különleges rendeltetésű Mitsubishi járművet szereztek be, és hamarosan egy lánctalpas járművet is vásárolnak, ezen kívül a Kovászna megyei tanács saját költségvetéséből növelték a támogatást, így idén vásárolnak egy Dacia Duster terepjárót is. 

Kimaradt?