A strasbourgi bírósághoz fordul Nagy Zsolt

„Megyek tovább! A strasbourgi emberjogi bíróságra. Mert ártatlan vagyok és igazságtalanság ért. Jogaimat megsértették, emberi méltóságomat megtépázták” – írja a Transindexen közölt nyílt levelében az úgynevezett postaperben jogerősen négy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Nagy Zsolt.

A volt miniszter leszögezte: egy olyan kormányhatározat kezdeményezéséért ítélték el, amely ma is érvényben van, és amelyet a kormány egésze fogadott el. „Egy olyan telekről szól, amely minden kétséget kizáróan a Posta tulajdonában volt. Egy olyan ügy ez, amelyben nincs kár. Ártatlanságomhoz semmi kétely nem fér. Bárkivel, bármikor, minden irat bemutatása mellett hajlandó vagyok nyilvános vitát folytatni!” – fogalmaz Nagy Zsolt.

Szavai szerint ügyvédei nem találnak szavakat a felháborodástól, mégis óvatosan fogalmaznak a sajtóban, nehogy még súlyosabb reakciót váltsanak ki. „Én nem ezért tüntettem diákként. Nem ezért dolgoztam önkéntes diákmozgalomban. Nem ezért építettem közösséget, szervezetet 1991-től kezdődően. Hogy miért erről írok? Mert szerintem ez a lényeg. Mert ezen kell elgondolkodni és ez ellen kell tenni. És én tenni fogok” – olvasható a levélben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?