Specialitásokból szőtt országzászlók a konyhából (GALÉRIA)

Messzire nyúló és egyre terjedő divatja van az élelmiszerekből művészien megformált látványos alkotásoknak. Egy ausztrál reklámügynökség különböző országok zászlóit rakta ki azok nemzeti ételeiből, pontosabban azokból az alapanyagokból, amikkel az emberek elsőként azonosítják az adott országok konyháit.

Így például az indiai zászlót csípős curryből és rizsből, a spanyolt pedig chorizóból és rizsből készítették el. Görögország zászlaja feta sajt és olajbogyók soraiból áll össze, az Amerikai Egyesült Államok zászlaja pedig hotdogokból.

Mivel Magyarország lobogója nem szerepelt a 17 alkotás között, ezért a hiányt a 444.hu igyekezett pótolni egy paradicsomos, szalonnás, zöld csípős paprikás összeállítással. Mi viszont találtunk egy ételdíszítéseket ajánló receptportálon egy talán még ütősebb kiábrázolást: zsíros kenyéren őrölt piros paprika és petrezselyem.

Amerikai Egyesült Államok: hotdog, kechup, mustár Ausztrália: húsos pite és szósz Brazília: banánlevélen lime, ananász és maracuja Dél-Korea: Kimbap szósszal Egyesült Királyság: scone, tejszín és lekvár Franciaország: márványsajt, brie és szőlő Görögország: feta sajt és olajbogyó India: curry, rizs és papadum ostya Indonézia: fűszeres curry és rizs Japán: rizs és tonhal Kína: sárkánygyümölcs és csillaggyümölcs <span style=Libanon: lavash, fattoush és levélfűszer" src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery483/zaszlo_libanon.jpg"> Olaszország: bazsalikom, spagetti, paradicsom Spanyolország: rizs és chorizo Svájc: charcuteries és ementáli sajt Thaiföld: édes chiliszósz, kókuszreszelék és rák Törökország: török édesség (lokum) Vietnám: rambután, licsi és csillaggyümölcs Magyarország: zsíros kenyéren piros paprika és zöld petrezselyem (Grocceni) Magyarország: paradicsom, szalonna, csípős paprika (444.hu)

Kimaradt?