Három embert ölt meg a tigris, mielőtt kilőtték

Emberre támadó tigrissel végeztek szerdán az erdészeti hatóságok a dél-indiai Tamilnádu államban. A vadállat három embert ölt meg az elmúlt két hétben Ooti város környékén.

A harmadik haláleset után bezárták a térség iskoláit, később pedig csak rövidített órákat tartottak a diákoknak. A boltok és más vállalkozások dolgozói szintén igyekeztek alkonyat előtt hazaérni. A város környékén fekvő hat falu teaültetvényein, gyümölcsöseiben és zöldségtermesztő földjein dolgozó parasztok ugyancsak kevesebb ideig voltak a szabadban.

Szerdán hatszáz paraszt indult hajtóvadászatra sarlókkal és botokkal felfegyverkezve a dzsungelbe, mert nem voltak megelégedve az erdészeti hatóságok munkájával. A vadászok azonban meggyőzték őket, hogy menjenek haza, mert csak nehezítik a tigris becserkészését.

Az erdészet szakemberei tíz napon át üldözték a vadat gyalog és elefántháton. Eredetileg csapdába akarták ejteni, de végül a kilövése mellett döntöttek. A ragadozót szerda este lőtték meg, az állat azonban elmenekült, tetemére egy órával később bukkantak rá.

A hatóságok szerint a kihelyezett kamerák felvételei is segítettek a tigris felkutatásában. A képekről kiderült, hogy a tigris legyengült, és meg is sérült.

Kimaradt?