Bizarr panaszokat kapnak a háromszéki fogyasztóvédők

A kábeltévé rossz minőségére panaszkodott a fogyasztóvédőknek egy háromszéki, aki lopta a szolgáltatást. Egy másik személy azért tett panaszt a sírkőfaragóra, mert állítása szerint az elhunyt hozzátartozója lelke a földből kiszállva ledöntötte a sírkövet. Ilyen és ehhez hasonló furcsa panaszok érkeztek az elmúlt esztendőbe a háromszéki fogyasztóvédelmi hivatalhoz, tájékoztatta lapunkat Mircea Diacon.

A főfelügyelő szerint az is előfordult, hogy egy vidéki férfi elégedetlen volt a termopán ablakai hő és hangszigetelésével, és a fogyasztóvédők a helyszínen megállapították, hogy a nagyon régi vidéki házra nem javallott a termopán nyílászáró. Egy vásárló azért tett panaszt egy bevásárlóközpont őrző-védő szolgálata ellen, mert a kutyáját a bejárathoz kötötte, de az eltűnt onnan. Volt azonban olyan is, aki sebtapaszt vásárolt egy patikából, de azt nem tudta felragasztani sebére, de előfordult, hogy egy beteg a kórház konyhájára tett panaszt.

Mircea Diacon szerint érkeztek elsőre furcsának tűnő, de megalapozottnak bizonyuló panaszok is. Ilyen egy vidéki család esete, akik arra ébredtek, hogy autóval nem tudnak beállni az udvarra, mert az községi út javításakor az útépítők túl magasra és meredekre építették a bejáratot. Egy hölgy azért fordult a fogyasztóvédőkhöz, mert a hentesüzletben pénzt számoltak fel a csomagolóanyagért, a felügyelők felszólították a hentest, hogy térítésmentesen csomagolja be az áruját.

Internetes vásárlás veszélyeire mutat rá egy háromszéki férfi példája, aki elektronikus cigarettát rendelt, de nem tudta használni azt, mert a készülék három része, három különböző készletből származott, mutatott rá Mircea Diacon fogyasztóvédelmi főfelügyelő. 

Kimaradt?