Szalmakalapot és porcelánmedvét is ajándékoztak tavaly Băsescunak

Agyagpoharakat, pávatollas szalmakalapot, porcelánmedvét és hajómakettet is kapott ajándékba a 2013 -as év folyamán Traian Băsescu – amint ez kiderül az elnöki hivatal által közzétett listáról. Eszerint az államelnök tavaly 37 ajándékot kapott, összesem 5667 euró értékben, viszont semmit sem tartott meg ezekből.

Két hajómakett volt a legdrágább az ajándékok közül: az Exxon Mobile és az OMV Petrom egy 3875 euró értékű „Deepwater Champion" hajómodellel lepte meg az államelnököt, a másik, rózsafából készült ajándék hajómodell 900 euróba került.

A többi ajándék értéke nem haladja meg a száz eurót. A vászonra festett Avram Iancu-kép ára sem haladta meg a 30 eurót. A különlegességek sorát folytatva: egy fehér porcelánmedvét is kapott tavaly Băsescu. A listán leggyakrabban előforduló tárgyak népművészetiek: agyagból készült pohárkészlet népi motívumokkal, tarisznyák, kalapok, népviseltbe öltöztetett baba.

2009-ben Kolozsváron kapott hajómakett-ajándékot 2011-es meglepetés <p style=2013 nyarán, a Dacia Logan MCV tesztelése után kapta ajándékba a román babát" src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery475/base_baba.jpg"> Négy könyvet is kapott - a lista szerint A „Deepwater Champion Az ajándék porcelánmedve nem biztos, hogy így nézett ki. De fehér volt.

Kimaradt?