Újságját olvasva szembesült saját halálhírével egy svéd férfi

A nagyon is élő 81 éves férfi 90 éves nővére valamit nagyon félreértett a kórházban, így kerülhetett a svéd Sven-Olof Svensson neve fekete keretben a gyászjelentések közé. A férfi jót derült, mikor a helyi lapban olvasta saját halálhírét.

Svensson karácsony este a saját lábán ment be a kórházba, mondván, hogy nem érzi magát jól. Amikor a férfi 90 éves nővére később meglátogatta, beszélt az orvosokkal is, és valamiért azt hitte, hogy öccse elhunyt, ezért jelentette meg a gyászjelentést. Akkor derült ki a tévedés mindenki számára, amikor egy családi barát elment a kórházba a nagyon is eleven halott személyes holmijaiért.

Svensson sztoikus derűvel olvasta a hírt, és elmondta, hogy semmi különöset nem érzett, mikor a saját halálhírével szembesült, holott a legtöbb ember igen kíváncsi lenne, hogy mit írnak róla, miután elment. „Mind ugyanarra tartunk” – magyarázta – „és előbb-utóbb mindannyian a gyászjelentésben kötünk ki. Csodálatosan hosszú életem volt. Nyolcvanegy éves leszek, és nem panaszkodhatok a korom miatt.”

Kimaradt?