Az RMDSZ-főtitkárság prioritásai: választások és társadalomszervezés

Az RMDSZ főtitkárságának 2014-es évi prioritásait az európai parlamenti- és az államelnöki választások, valamint a társadalomszervezés és szervezetépítés irányvonalai mentén megfogalmazott tevékenységek határozzák meg – közölte hétfőn Kovács Péter. A főtitkárt az RMDSZ sajtóirodája idézte.

A politikus szavai szerint a főtitkárság tevékenysége a nyitottságon és a folyamatos párbeszéden alapuló, a helyi elvárásokat és gondokat megoldó RMDSZ-t kell hogy erősítse az elkövetkező időszakban is.

Kovács Péter elmondta, a szervezetépítés legfontosabb eleme a magyar közösséggel kialakított közvetlen kapcsolat megszilárdítása, amely elvet – ahogyan az eddigiekben is – a jövőbeli főtitkársági programok megalkotásánál figyelembe kell venni. Tájékoztatása szerint a főtitkárság 2014-ben is előtérbe helyezi a szórványközösségeknek nyújtott támogatását, a Székelyföld–Szórvány Partnerség kiegészítéseként bővíti a romániai magyarok lakta régiók közötti tapasztalatcserét egy jól működő szórványmenedzser szolgálat működtetésével, valamint a helyi igényeknek megfelelő hiánypótló programokat bonyolít le.

,,2014-ben kiemelt fontosságot tulajdonítunk az erdélyi magyar kulturális stratégia megalkotásának, a nagyvárosi szórvány cselekvési tervének kidolgozásának és gyakorlatba ültetésének, valamint a magyar anyanyelvű romák társadalmi integrációjának elősegítésének, ugyanakkor az RMDSZ megújított oktatási programját kiegészítjük a helyi sajátosságokat tükröző regionális cselekvési tervekkel” – sorolta a a terveket Kovács Péter.

Hangsúlyozta, a főtitkárság továbbra is azon dolgozik, hogy közelebb hozza az önkormányzatokat a mindennapi szervezeti élethez, emellett nagy hangsúlyt fektet a humán erőforrás politikára, a civil és ifjúsági partnerekkel lebonyolított országos, megyei és helyi programokra. 

Kapcsolódók

Kimaradt?