Január 31-étől lehet pályázni a Szülőföldön magyarul támogatásokra

Január végétől lehet pályázni a Szülőföldön magyarul támogatásokra, az igényléseket márciusig lehet benyújtani. Az iskolásoknak járó nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás értéke 22.400 forintnak megfelelő lej (körülbelül 335 lej), az egyetemi hallgatók 2800 forintnak megfelelő lej (körülbelül 42 lej) támogatásban részesülnek.

A pályázatokat január 31-e és március 14-e között lehet benyújtani a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségéhez. Az űrlapok a szulofoldonmagyarul.ro weboldalról is letölthetők. A támogatásra azok jogosultak, akik magyar nyelvű akkreditált óvodába, iskolába vagy középiskolába járnak.

Megkapják a támogatást azon diákok is, akik fakultatív magyar nyelvű oktatásban részesülnek, mert lakóhelyükön nincs magyar nyelvű oktatás.

Hallgatói támogatásban az részesülhet, aki romániai felsőoktatási intézményben végez magyar nyelven alap vagy magiszteri tanulmányokat. A támogatást nem kapják meg azok a diákok, akik az első félévben több mint ötven igazolatlan hiányzást gyűjtöttek össze. Az előző tanévben 157.315 romániai magyar diák részesült a támogatásban.

Kimaradt?