Budapesten mutatkozott be a kolozsvári BBTE

Második alkalommal vett részt a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata január 16–18-án, a Budapesten megszervezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A külföldi egyetemek rangsorában helyet foglaló intézmény három napon keresztül tájékoztatta az érdeklődőket a felvételivel kapcsolatos információkról, oktatási kínálatról, kolozsvári egyetemista életről.

A kolozsvári egyetemet hat fős csapat képviselte a 14. alkalommal megszervezett rendezvényen, ahova hozzávetőlegesen 30 ezren látogattak el. A három nap alatt több száz érdeklődő fordult meg a BBTE standjánál, melyből 100-an biztos érdeklődőként felkerültek az adatbázisba. A leggyakrabban felvételi követelményekről, tandíjas és tandíjmentes helyekről, kollégiumokról érdeklődtek a Budapestről és számos más magyarországi városból érkező látogatók.

A BBTE jelenleg mintegy  80  alapszakon és 39 mesterszakon szervez felvételit. Az egyetem 21 karából 17-en folyik magyar nyelvű oktatás is, két kar pedig teljesen magyar nyelvű. Mintegy 500 magyarul oktató szakember vesz részt az oktatásban és több mint 6000 hallgató magyarul tanul.

Az immáron hagyománnyá vált kiállításon végzős hallgatók, középiskolás diákok, tanárok, szülők személyesen találkozhattak számos magyarországi és határon túli egyetem, főiskola képviselőivel, jelenlegi tanulóival. Az 50 felsőoktatási intézmény képviselőitől lehetett érdeklődni szakokról, képzésekről, ponthatárokról, karriertávlatokról. Az egyetemi kínálat mellett különböző nyelviskolák és egyéb, oktatással kapcsolatos szervezet képviseltette magát.

A rendezvény érdekessége, hogy felvételivel kapcsolatos gyakorlati információk, pályaválasztási döntések kapcsán lehetett tájékoztató előadásokat hallgatni. Az ingyenesen látogatható rendezvény fontos célja volt, hogy megteremtse a szémelyes kapcsolat lehetőségét az érdeklődő diákok, szülők és a felsőoktatási intézmények között, hogy a fiatalok minden szükséges információhoz első kézből juthassanak hozzá.

Kimaradt?