Brutálisan csökken a hónap végére a hőmérséklet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hossszú távú előrejelzése szerint a hónap végéig több mint tíz fokkal csökken a hőmérséklet, fagy és néhol enyhe havazás várható az ország valamennyi régiójában.

A Bánságban és Körös-vidékén január 27-éig fokozatosan lehűl a levegő, a mostani 14 fokról 2 fokra a nappali órákban, éjszaka pedig a jelenlegi 6-7 fokról -4 fokra. Ezt követően február 2-ig 1-2 fokot enyhül majd a hőmérséklet, február első napjaiban nappal 3-4 fokot mérnek majd a bánságiak, éjszaka pedig -3 és -2 fok között alakul a hőmérséklet. Az elkövetkező két hétben mérsékelt csapadékmennyiségre is lehet számítani, különösen eső és havaseső formájában.

Partiumban, Erdély központi részén és a Székelyföldön is lehűlés következik, az előttünk álló héten fokozatosan -2 fokig hűl le napközben a levegő, majd a jövő hét folyamán enyhe felmelegedés lesz, februárra újra elérve a pozitív értékeket. Éjszaka -7 fok körül alakul a hőmérséklet Partiumban, de helyenként és Székelyföldön akár -9 fok alá is süllyedhet a levegő hőmérséklete. A hét vége felé esőzés, havaseső is előfordulhat a térségben.

Hegyvidéken is jelentős lehűlés következik, nappal -5 fok körül alakul a hőmérséklet, éjszaka pedig -11 alá süllyed a hét vége felé. Február első napjaira azonban itt is kicsit felenged az időjárás, ám hegyvidéken még marad a télies idő. Havazásra kedden és szerdán, majd a hét végén lehet számítani.

 

Kimaradt?