Légzéscsillapító ragtapaszt és műszemkönnyet kértek egy patikában

A leglehetetlenebb dolgokról, amiket valaha egy gyógyszertárban kérhettek, lista kering a Facebookon, amelyet egyre többen osztanak meg. A hivatkozott honlap egy budapesti gyógyszertárhoz köti a több mint vicces kéréseket, de ha a szerző találta ki, vagy több helyről gyűjtötte is össze a kívánságlistát, a lényeg: valóban van helye a Humor rovatban.

Néhány furcsaság mintha egyszerű nyelvbotlásból született volna, vagy inkább annak a viccnek a párhuzamára, melynek főhőse egy tüntetésen a „demonstráció” helyett a „menstruáció” szót kezdi skandálni – annak legalább van értelme. Így az evolúciós tesztnek is inkább, mint az ovulációsnak, a bikacsöknek is inkább, mint az accu-cheknek. A maszkból persze egész egyszerűen lesz max, az úti lándzsafű is megfejthető mint lándzsás útifű, sőt a találékony gyógyszerészek arra is rájöttek, hogy a hirkiller az valószínűleg hair clinic, és a foggyapjú helyett talán szolgálhatnának inkább fogselyemmel.

Megfejthetetlen tárgyakat is kerestek a betérő páciensek, így műszemkönnyet, intim mosógépet, intim mosogatót, illetve speciálisan hüvelyhőmérőt, valamint kutya fenekébe való elektromos hőmérőt – valószínűleg azért őket is ki tudták szolgálni.

Egyesek igencsak sajátos módon szeretnének meggyógyulni, például bajor aszpirinnel, korrózió krémmel, infúziós reszelékkel, belsőleges kenőccsel, lódarázs krémmel, de kizárólag pirossal, illetve zöld csigaporral.

Az ember azt hinné, hogy gyógyuláshoz keresnek szereket a patikákban, de a lista szerint nem csak. Volt, aki fogamzásgátló ragasztót, légzéscsillapító tapaszt, prosztata zsákot, gombát körömre, inhalálozót kért. Mások csak eltévedtek: babérlevelet, vízforralót kerestek, egy valaki pedig a tüdőgyógyászati kartonját.

Kimaradt?