Happy Birthday Mrs. President

Pénteken ünnepli 50. születésnapját Michelle Obama, az Egyesült Államok 44. first ladyje. 

Szombaton hatalmas partit ad a Fehér Házban az a Michelle Ibama, aki úgy nyilatkozott a Parade magazine-nak még tavaly a nők által rettegett korról: "még sosem éreztem magam ilyen magabiztosnak, és sosem láttam még ilyen tisztán, hogy nőként ki vagyok".

Most pedig a People magazine-nak adott szülinapi interjút. Amikor rákérdeztek, gondolkodott-e plasztikai sebészeten, nem zárkózott el: "Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy ezt az utat választom, de megtanultam azt is, hogy sose mondd, hogy soha". Nem mintha lenne panaszra oka, a first lady-k közül ő a legsportosabb, karizmait például annyira megirigyelték, hogy különböző edzéstervek mentén lehet példát venni róla. A mintafunkciója öltözködésben is lényeges, a divatszakma pedig jól jár vele: amit felhúz, az kapós ruhadarab lesz, és vannak olyan dizájnerek, akik neki köszönhetik, hogy beindult a biznisz, például az indiai származású Prabal Gurung.

David Yermack, a New York-i Egyetem professzorának kutatásából az derütl ki, hogy 2008. november és 2009. december között Michelle Obamának 189 nyilvános szereplése volt, és az ezeken hordott ruhadarabok gyártói igencsak megerősödtek a tőzsdén, miután Mrs. O megtisztelte munkájukat. Sőt, az analízis alapján hozzávetőleg 14 millió dolláros értéknövekedést eredményezhet a szerencsés vállalat éves eredményében, ha a ruhadarab a first lady kedvére való.

A legkirívóbb eset mégis az volt, amikor még 2012-ben szürke lakkal festette ki körmeit, és beszédet mondott a demokrata konvención. Másnap hiánycikk lett a Artistic Nail DesignVogue fantázianévvel ellátott szürke árnyalatú kencéje az interneten.

Kimaradt?