Megbüntették a Borboly-per egyik vádlottjának ügyvédjét

Ötödször rendeltek el halasztást Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint vádlott-társai bűnvádi perének csütörtöki tárgyalásán, a Marosvásárhelyi Táblabíróságon.

Ezúttal is az egyik vádlott, Daniel Cristian Mandache távolmaradása miatt kellett halasztani, aki – akárcsak január 6-án és 9-én – ügyvédjének betegségére hivatkozva ezúttal sem jelent meg a bíróság előtt. A szekelyhon.ro szerint azonban kiderült: ez az ügyvéd ő már tavaly december óta nem képviseli a vádlottat.

„Az illető ügyvéd küldte viszont idén a halasztást kérő faxüzeneteket, amelyhez már nem lett volna joga, mert már nem az ő ügyfele a vádlott” – magyarázta a furcsa történetet Sergiu Bogdan, Borboly Csaba ügyvédje. A következő tárgyalást január 26-án tartják. Daniel Cristian Mandachét a bíróság döntése értelmében rendőrök kísérik be, ha nem jelenik meg a bírák előtt. Addig a vádlottnak új ügyvédet kell keresnie, vagy pedig el kell fogadnia a hivatalból kirendelt jogi képviselőt.

A bírák egyébként nem nézték jó szemmel Mandache ügyvédjének eljárást. Az uh.ro tudósítása szerint tettéért ötezer lejre büntették, valamint a Romániai Ügyvédi Kamarák Országos Egyesületénél is jelentették az esetet.

Kapcsolódók

Kimaradt?