Meghívás a Tündérkertbe - az EKE idei pályázati felhívása

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület 2014-ben is meghirdeti az EKE-napi pályázatot Meghívó a Tündérkertbe címmel. A cím és témaválasztást egy nagy esemény indokolja, melyre az elmúlt évben került sor. Az Erdélyi Kárpát-Egyesület ugyanis egy nagyon rangos kitüntetést kapott, a Magyar Örökség Díj tulajdonosa lett. A díjat Tündérkertet óvó szeretetével érdemelte ki, azzal, hogy a meseszépségű Erdély értékeit felkutatja és ismerteti, hogy szinte nincs is olyan szeglete Erdélynek, melyet ne barangoltak volna be az ekések és meghívottaik.

„A díj közös, tehát a felelősségen is osztoznunk kell. A Tündérkert, azaz Erdély számos szépségét nem elég ismerni, hanem másokkal is meg kell ismertetni, hát erre buzdítunk benneteket is, kedves pályázók” – olvasható az EKE pályázati felhívásában, amely valamennyi tanulóhoz szól.

Olyan fogalmazásokat várnak, melyekben egy-egy erdélyi természeti értéket mutatnak be a tanulók, ahol maguk is jártak.  Nem lehet mesét, valótlanságot írni hozzá, viszont fontos az, hogy a leírtak által mások is kedvet kapjanak az adott hely közvetlen megismerésére. A részletes pályázati felhívás az EKE honlapján olvasható.  

Kimaradt?