Négy év után először beszélt válásáról Tőkés László

"Szomorú a lelkem, mert a négy évvel ezelőtti tényleges elválásunk óta tömény lejárató kampány folyik ellenem. Nehéz elviselni, hogy a politikát sokan összekeverik a magánélettel, a politikust a hétköznapi emberrel" – jelentette ki a Heti Válasznak adott interjúban Tőkés László.

Az európai parlamenti képviselő a magyarországi hetilapnak beszélt először a magánéletéről a négy évvel ezelőtti válása óta. Az hvg.hu által szemlézett – interneten csak előfizetéssel elérhető – interjúra az is alkalmat adott, hogy időközben a múlt év végén újranősült, felesége pedig gyermeket vár.

A hetilap kérdésére, miért nem nyilatkozott eddig annak ellenére, hogy a válásakor házassága alatti hűtlenségről és pszichikai terrorról szóló súlyos vádak láttak napvilágot, azt mondta: "A hírhedt román titkosszolgálat, a Securitate egyik legkedveltebb módszere a magánéleti befeketítés volt, ezért is beszél erről nehezen az ember."

Arra a felvetésre, hogy mint egykori református püspöknek a magánélete hitelességi kérdés is, azt válaszolta: "A magánélet állandó feszültségforrás lehet minden egyházi szolgálatra vállalkozó gyarló ember életében. Ezt tudják ellenségeink is, akik egyházi tisztségemben próbáltak erkölcsileg megsemmisíteni."

Tőkés hozzátette: "A feszültségeken felülemelkedve úgy kellett folytatnom szolgálatomat, hogy se a köztem és a volt feleségem között ténylegesen fennálló ellentétek, se a kívülről jövő támadások ne ingassanak meg." Elmondása szerint neki a házasság szent és örökké tartó kötelék, ennek ellenére a volt feleségével együtt sem sikerült megmenteniük a kapcsolatukat. "Most azonban kaptam egy új esélyt" - mondta.

Mint ismert, a maszol.ro elsőként számolt be arról, hogy Tőkés László december 28-án, a magyarországi Monor melletti Gomba községben nősült újra. Felesége, a barcasági származású Lévay Tünde a helyi iskola zenetanára. Lapunk számolt be elsőként arról is, hogy az EP-képviselő apai örömök elé néz. Értesüléseink szerint Lévay Tünde nyolc hónapos terhesen "állt az oltár elé".  A maszol.ro írta meg egyébként elsőként azt is, hogy az EP-képviselő a magyarországi Heti Válasznak fog beszámolni magánéletének fejleményeiről. 

Kapcsolódók

Kimaradt?