„Tőkés által vezetett koalíciós listával az EP-be!”

Erdélyi magyar koalíciós listát tart kívánatosnak az európai parlamenti választásokra, a lista élére pedig Tőkés Lászlót javasolja az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT). Erről keddi közleménye szerint a szervezet elnöksége döntött.

Az európai parlamenti választásról az EMNT elnöksége az Erdélyi Magyar Néppárt elnökségi tagjának jelenlétében tárgyalt. A Toró T. Tibor vezette Néppárt képviselőinek álláspontját meghallgatva az EMNT elnöksége újfent megerősítette: a legfontosabb cél az, hogy Brüsszelben a következő időszakban is erős erdélyi magyar képviselet legyen – olvasható a közleményben.

Ennek szerintük a legkívánatosabb formája, hogy erdélyi magyar koalíciós lista szülessen. Az erdélyi magyar koalíciós lista vezetőjének az EMNT elnökét, Tőkés Lászlót javasolták. „A temesvári forradalom 25. évfordulójának évében az erdélyi magyarság képviseletét ezúttal is érdemes arra a személyre bízni, aki eddigi közéleti tevékenysége során következetesen kiállt a közösség érdekeiért és az erdélyi autonómiák ügyéért” – hangzott el az elnökségi ülésen.

A maszol.ro-nak adott interjúban Kovács Péter főtitkár megerősítette: az RMDSZ önálló jelöltlistát indít az EP-választásokon, nem számol a „magyar koalíció” lehetőségével. Korábban egyébként Toró T. Tibor is megerősítette: valószínűsíthető az a forgatókönyv, hogy Tőkés László a Fidesz jelöltje legyen az EP-választásokon.

Kapcsolódók

Kimaradt?