Bosszúból evett embert Veszett Kutya, a kannibál

Veszett Kutyának nevezi magát az a Közép-Afrikai Köztársaságbeli férfi, aki többekkel megölt egy muszlim férfit, majd saját bevallása szerint evett a húsából. Azt állítja, bosszúból tette.

Megölték a muszlimok a családját, emiatt állt bosszút - állította a BBC-nek az a férfi, aki a minap hírügynökségi tudósítások szerint többekkel együtt meglincselt és felgyújtott egy muszlim férfit, majd evett a húsából. A férfi neve egyébként Ouandja Magloire, és a buszon szúrta ki magának a muszlim férfit, majd keresztények egy csoportjával követni kezdték és megölték. A magát Veszett Kutyának nevező Magloire azt állítja, hogy korábban muszlimok ölték meg terhes feleségét, valamint sógornőjét és annak gyerekét, és emiatt volt dühös.

A BBC tudósítása emlékeztet arra, hogy a vallási erőszak azután szabadult el, hogy tavaly márciusban a muszlim kisebbség vette át a hatalmat a Közép-Afrikai Köztársaságban. Pénteken az elnök Michel Djotodia lemondott hivataláról. A 4,6 milliós ország lakosságának egyötöde elmenekült otthonról, de a harcok a francia katonák közvetítésével kialkudott tűzszünet óta csökkentek a fővárosban, Banguiban. Az elnök Seleka lázadóit azzal vádolták, hogy a keresztény civileket gyilkoltak, ez vezetett olyan keresztény önvédelmi csoportok megalakulásához, amelyeket most a muszlimok elleni erőszakkal vádolnak.

A BBC tudósítójának Magloire videófelvételt is mutatott arról, ahogyan egy emberi lábból eszik. Állítólag még egy darab kenyeret is vett hozzá, mielőtt nekiállt volna elfogyasztani a felgyújtott ember húsát.

Kimaradt?