"Pótnagymama" programot indít az idén a kolozsvári nőszervezet

Tavalyi eredményeit, idei beütemezett rendezvényeit és terveit mutatta be az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezete hétfőn. Ebben az esztendőben több hölgyet vonnának be a közösségi tevékenységekbe, a korábban is aktív nőket pedig intézményes keretek kialakításával segítenék.

Oláh Emese, a Nőszervezet elnöke és Márton Orsolya ügyvezető elnök számolt be az elmúlt négy hónapról, a sikernek örvendő könyvgyűjtő akcióról, a decemberi Mosolygó karácsonyt! adománygyűjtő mozgalomról, valamint a kisebbeket megörvendeztető gyereksarokról, amely a szülők terheit hivatott enyhíteni.

Ez utóbbi ötletet továbbfejlesztik, az idén rendszeresen sorra kerülő szociológiai, pszichológiai és természetgyógyászattal kapcsolatos előadások mellett ugyanis gyermekmegőrzők kialakításával szórakoztatják el a kisebbeket, ugyanakkor beindul a „pótnagymama” program is, amely szintén az anyukák életét könnyítené meg. Előadásokban nem lesz hiány, novemberben a tolerancia napjához is csatlakoznak.

Március elsején farsangi bált szerveznek, azt megelőzően azonban a jelmezek elkészítésére is várják az érdeklődő és ügyes kezű hölgyeket, emellett a nők és az anyák napját is megtartják. Tervezik, hogy tapasztalatcserés kirándulásokat szervezzenek, amelyek során a különböző kisebb települések hölgyei megismerkedhetnek egymással, a természet csodáira azonban felhívják a figyelmet április második felében, a Föld Napján is pillepalack-szobor készítésével és a legszennyezettebb vidékeket bemutató fotókiállítással.

A szervezet vezetői kifejtették, a már létező egyházi nőszövetségek, civil szervezetek munkájához szívesen kapcsolódnak, hisz nem céljuk, hogy versengjenek a már jól bejáratott, a közösség számára hasznos tömörülésekkel. A megyében több településen találni aktív csoportosulásokat, a jövőben tovább építik a kapcsolatokat, és hagyományt teremtenek a tavaly elindított és idén szervezett megmozdulásokból.

Kimaradt?