Fellebbezett az EMNT a zászlóbírság ellen

Benyújtotta csütörtökön a bíróságra fellebbezését az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) a helyi rendőrség jegyzőkönyve ellen, amelyben a székely zászló kitűzése miatt 30 ezer lejes bírságot szabtak ki a két szervezetre.

Az EMNT ügyvezető elnöke,Sándor Krisztina képtelenségnek nevezte azt, hogy a rendőrség a reklámtörvény megsértésére hivatkozva büntetést rótt ki az két szervezet székházára kitűzött székely zászló miatt, az ugyanis nem reklámzászló, hanem egy romániai nemzeti közösség jelképe. A nemzeti közösségek jelképei szabadon használhatók Romániában, ezért alaptalan a jegyzőkönyv állítása – hangsúlyozta.

A Néppárt és az EMNT képviselői a jegyzőkönyv megsemmisítését, illetve a 30 ezer lejes bírság eltörlését kérvényezték a marosvásárhelyi bíróságtól.A fellebbezés iktatását követően tartott sajtótájékoztatón arról is beszámolt Sándor Krisztina, hogy fontolóra veszik a helyi rendőrség feljelentését a hivatali visszaélés miatt, amit nem első alkalommal követtek el, például a Lakó Péterfi Tünde esetében is – mondta az EMNT vezetője. 

Kapcsolódók

Kimaradt?