banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Diákokat utaztatnak Magyarországra október 23-án

Határon túli magyar középiskolásoknak hirdet diákutaztatási pályázatot a Rákóczi Szövetség az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából. További információk a Rákóczi Szövetség honlapján találhatóak.diakok

A szervezet szerint a program célja, hogy a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar középiskolások ellátogassanak egy magyarországi középiskolához, és ott ünnepeljék meg az 1956-os forradalmat, illetve a látogatás révén minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a diákok, a tanárok és az iskolák között.

A programra bármely Magyarországon kívüli, Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy egy magyarországi középiskolához látogassanak a pályázó határon túli középiskola diákjai és közös programot szervezzenek az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség 200 ezer forint utazási támogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

A Rákóczi Szövetség több hasonló diákutazatási programot valósított meg az idei évben március 15-én, amikor 74 magyarországi középiskola utazhatott határon túl iskolákhoz, illetve a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából 34 Kárpát-medencei középiskola utazott valamely másik Kárpát-medencei országba.

 

Kimaradt?