Szilveszteri fosztogatók után nyomoznak Szentgyörgyön

Négy sepsiszentgyörgyi házba törtek be szilveszter éjszakáján, ahonnan összesen 50 ezer lej értékű készpénzt, ékszereket és elektronikai berendezéseket vittek el. A rendőrségnk már vannak gyanúsítottjai, de a nyomozás biztonsága érdekében nem árulnak el részleteket.

Lapunk úgy tudja, a betörők szilveszter éjszaka a Cigaretta utcából nyíló Beke György utcai házakba törtek be, ráérősen felforgatták a lakásokat, kihúzták a fiókokat, kiválogatták az értékesebb javakat majd továbbálltak. A kárvallottak a szilveszteri mulatságból hazatérve szembesültek azzal, hogy felfeszítették házuk ajtaját és kifosztották lakásukat.

Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő szerint az év végi ünnepek alatt 219 rendőr teljesített naponta szolgálatot. 31 bűncselekmény miatt indítottak eljárást, ez nyolccal több, mint tavaly ebben az időszakban. Összesen 55.000 lej értékben 233 bírságot osztottak.

Emellett több mint száz riasztás érkezett a 112-es hívószámra, többek között verekedések, családon belüli nézeteltérések, utcai rendbontások miatt, amelyek többségét a túlzott alkoholfogyasztás miatt követték el a háromszékiek. Példaként említette a szóvivő, hogy amikor Gidófalván négy család tagjai verekedtek össze, a helyszínre érkező rendőrök nyolc férfit és négy nőt vettek őrizetbe, ők jelenleg is a sepsiszentgyörgyi rendőrség fogdájában tartózkodnak.

Kimaradt?