Abbahagyni kényszerültek az éhségsztrájkot a pungești-i tüntetők

A tizenegy napig tartó éhségsztrájk feladására kényszerültek azok a tüntetők, akik így kívánták kifejezni tiltakozásukat és véleményüket a Chevron által tervezett beruházás és az azt brutálisan védő román állami erőszakszervek ellen. Kijelentették, azért hagytak fel a tüntetés és egyet nem értés eme formájával, mert az további visszaélésekre buzdította a Chevron beruházását védő csendőrséget.

Az siliștea-i „ellenállás tábora" elleni hatósági fellépésről a következőket mondták: „A csendőrök erőszakkal betörtek a tábor területére, annak ellenére, hogy az közterületen található, és megpróbálták legitimálni, majd kizavarni minket. Abba kellett hagyjuk az éhségsztrájkot, hiszen nehezen lehetett volna ezt a fajta tiltakozási formát a házainkban folytatni. Itt a az ellenállás táborában figyeljük egymást, és baj esetén azonnal a mentőszolgálathoz fordultunk volna" – tájékoztatta a Mediafax hírügynökséget Constantin Păslaru.

A december 24-én elkezdett éhségsztrájkot abbahagyó tizenhárom tüntető hozzátette: a rendőrség minden jogcímen próbálkozik a tábor felszámolásával. Így legutóbb a környék állattartóit tömörítő szervezet „feljelentése" miatt cselekedtek. Ilyen körülmények között, paradox módon az éhségsztrájk feladása biztosíthatja a szervezett tüntetés folytatását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?