Öt percig levitálhatunk szombat délben?

Patrick Moore brit asztronómus szerint január 4-én, szombaton olyan helyzetbe kerülnek a bolygók és ezen belül a földgolyónk, hogy a gravitáció szabályai megváltoznak néhány perc erejéig. A különleges eseményre állítólag romániai időszámítás szerint 11 óra 47 perckor kerül sor a tudományos kutatást bemutató news-hound.net cikke szerint. 

A hipotézis szerint ha szombaton, pontban 11:47 órakor ugrálni kezdünk, akkor 3 másodperctől akár 5 percig terjedő ideig lebeghetünk a föld fölött. A levitálást a kutató azzal magyarázza, hogy a Plutó a Jupiter mögé kerül, ha a Földről nézzük. A ritka bolygóállás azt eredményezi, hogy a két említett bolygó gravitációs ereje megnövekedik, ezáltal a Földön észlelt gravitáció ereje lecsökken – azaz „könnyebb lesz” minden test.

FRISSÍTÉS: A maszol.ro hétvégi ügyeletes stábja is kipróbálta a levitálás lehetőségét szombaton délben, hadd lám, mi lesz belőle. Előbb nyuszikat eregettünk a magasba, majd mi magunk is kipróbáltuk, hátha sikerül legalább 3 másodpercig a földfelszín fölött maradni minden erőfeszítés nélkül.

Az eredmény egy kiadós, pezsdítő délelőtti torna lett, amit akár minden nap elismételhetünk ezentúl. Az eseményről videofelvétel is készült:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bBrA6A4pNrM

Kimaradt?