Ők keresték a legtöbb pénzt 2013-ban a zeneiparban

A Bon Jovi amerikai rockegyüttesé volt 2013 legjobban jövedelmező turnéja. A New Jersey-i székhelyű banda világkörüli turnéja összesen 259,5 millió dolláros bevételt hozott. Az együttes ezzel a Pollstar magazin éves koncertbevételi toplistájának élére került és egyben saját turnébevételi rekordot könyvelhetett el.

A második helyen végző Beyoncé idén összesen 188,6 millió dollárt koncertezett össze. Az amerikai énekesnő a múlt héten fejezte be turnéját Brooklynban. A húszas lista legjobb ötös mezőnyét gyarapítja Pink, Justin Bieber és Bruce Springsteen.

A globális koncertipar rekordévet könyvelhetett el idén: a top húsz koncertsorozat összesen 2,43 milliárd dolláros bevételt produkált az előzetes jegyeladásokkal. 2012-ben ugyanez a szám 1,96 milliárd dollár volt.

A Pollstar legjövedelmezőbb húszas listájába Taylor Swift, Elton John, Rihanna, a Depeche Mode és a One Direction is bekerült. A The Rolling Stones visszatérő turnéja a tizenkettedik helyre repítette a csapatot, egy hajszállal elmaradva Paul McCartneytól.

Kimaradt?